Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Vaste airco kopen: mogelijkheden en prijzen

Vaste airco’s hebben meestal een redelijk groot vermogen en zijn op verschillende manieren te bevestigen. Wil je een vaste airco kopen voor in je huis, dan zijn er meerdere mogelijke uitvoeringen om uit te kiezen. In dit artikel ontdek je de opties en richtprijzen van een vaste airco.

Ga snel naar:
Welke vaste airco kiezen?
Waar installeren?
Prijzen vaste airco
Vraag gratis je offertes aan

 

 

Welk type vaste airco kopen?

Wil je een vaste airco in huis of op kantoor, dan moet je een keuze maken uit een enorm aanbod aan systemen. Hieronder bespreken we alvast enkele keuzes die je moet maken bij het kopen van vaste aircotoestellen:

 

1) Vaste airco met of zonder buitenunit?

Er bestaan aircosystemen met óf zonder buitenunit. Airco’s zonder buitenunit, de zogenaamde monoblock airco’s, zijn vrij eenvoudig te installeren. Bovendien hoef je buiten de woning of het kantoor geen ruimte te maken voor een grote en onhandige buitenunit. Het nadeel is wel het geluid: de luidruchtige onderdelen van het systeem bevinden zich hierbij binnen in de woning.

Hier heb je geen last van met een split airco. De componenten van het systeem die voor het meeste lawaai zorgen, zijn hierbij in de buitenunit geplaatst. Hierdoor blijft de binnenunit compact en geniet je van minimaal ruimteverlies. Ook kunnen er meerdere binnenunits gekoppeld worden aan één buitenunit. Men spreekt dan van een multi split airco. De installatie van split airco’s is daarentegen wel wat ingewikkelder.

vaste airco kopen

 

2) Airconditioning met verwarmingsmogelijkheden

Naast verkoeling kan je met een airco ook voor verwarming in huis zorgen. We spreken dan van een lucht-lucht warmtepomp. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor dit systeem als je nog geen verwarmingssysteem in je woning hebt of als vervanging voor elektrische verwarming. Als je een vaste airco installeert die ook verwarmt, moet je natuurlijk rekening houden met een hoger prijskaartje dan bij een airco die alleen koelt. Voor dit systeem zal minimaal 1 buitenunit nodig zijn.

 

Waar installeren?

Wil je airconditioning kopen, dan moet je goed nadenken over de ruimte(s) waarin je de airco(‘s) wil plaatsen. Vooral voor de slaapkamer en de woonkamer kiest men vaak voor een airco systeem. Ook in kantoren of andere werkruimtes kan het interessant zijn om een airco te installeren.

Qua montage zijn er verschillende mogelijkheden voor vaste airco(‘s). Zo kan je het toestel hoog aan een wand (bijvoorbeeld boven een raam) of aan het plafond bevestigen. Ook zijn er vloermodellen beschikbaar.

Daarnaast is het ook mogelijk om een inbouw airco te installeren. Dit systeem is erg esthetisch; je ziet alleen enkele roosters waarlangs de koele lucht in de kamer wordt geblazen. Door het inbouwen van de aircotoestellen zal je ook nauwelijks te maken krijgen met geluidsoverlast. Het inbouwen van airco’s gebeurt voornamelijk bij nieuwbouwprojecten of grotere renovaties.

 

Vergelijk voorstellen via onze gratis offerteservice

Wil je een vaste airco kopen en laten installeren door een vakman? Via onze gratis offerteservice vraag je gemakkelijk en snel voorstellen aan bij 2 à 3 vakmensen actief in jouw buurt. Zo vergelijk je niet alleen gericht prijzen en adviezen, maar zet je ook uitvoertermijnen, werkwijzen, … naast elkaar. Start je aanvraag hier.

 

vaste airco slaapkamer

 

Prijzen van vaste airco’s

Als je een vaste airco wil installeren, dan zullen de prijzen afhangen van verschillende factoren. Denk hierbij aan de uitvoering en het vermogen van het toestel, het aantal units en eventuele bijkomende functies (bijvoorbeeld verwarmen of het regelen van de luchtvochtigheid).

Voor een monoblock airco die je aan de wand monteert ga je uit van een kostprijs van € 1.200 – 3.000. De prijzen van split airco’s die enkel koelen beginnen ongeveer vanaf € 1.500 (1 buitenunit, 1 binnenunit). Per bijkomende binnenunit stijgt de prijs met zo’n € 800 à 1.000. Voor airco’s die ook kunnen verwarmen (lucht-lucht warmtepompen) beginnen de prijzen ongeveer vanaf € 2.500. Plafondmodellen zijn doorgaans duurder dan wandairco’s. De installatiekosten zijn inbegrepen in deze richtprijzen.

Natuurlijk is ook de gekozen installateur een belangrijke factor voor de totale kosten van de installatie. Daarom is het slim om offertes van verschillende installateurs te vergelijken. Via onze gratis offerteservice kan je vrijblijvend prijzen op maat aanvragen bij professionele installateurs actief in jouw buurt. Vraag hier prijsvoorstellen op maat aan.

 

Airco offertes op maat ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde airco installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 koeltechniekers actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs