Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Panasonic airco

Wil je graag investeren in airconditioning? Dan zijn er veel merken om uit te kiezen. Panasonic produceert al meer dan 60 jaar airco’s van hoge kwaliteit. Daarmee is het één van de marktleiders op gebied van airconditioning. Van welke voordelen profiteer je met zo’n Panasonic airco? Wat zijn de mogelijkheden? En hoeveel kost het gemiddeld? Je ontdekt het in dit artikel.

Ga snel naar:
Voordelen Panasonic airco
Mogelijkheden Panasonic airco
Hoeveel kost een Panasonic airco?
Waarom Panasonic installateur?
Ontvang vrijblijvend meerdere offertes

 

 

Wat is Panasonic?

Het Japanse bedrijf Panasonic is al meer dan 100 jaar actief in verschillende sectoren. In 1958 brachten ze hun eerste airco op de markt. Tegenwoordig hebben ze voor de productie van airco’s een gespecialiseerde afdeling: Panasonic Heating and Cooling Solutions. Het bedrijf innoveert voortdurend en is daarom ook marktleider op gebied van klimaatbeheersing in huis of op kantoor.

Wil je graag een Panasonic airco kopen? Dan kan je advies vragen aan één van onze erkende installateurs. Kom hier gratis en vrijblijvend in contact met vakmensen in je buurt!

panasonic airco installateur

 

Voordelen Panasonic airco

Er zijn heel wat airco merken op de markt. Waarom zou je juist voor Panasonic kiezen? Je vindt hieronder enkele goede redenen:

 • Efficiënt: Panasonic biedt heel wat airco’s aan die kunnen koelen én verwarmen. Op die manier creëer je een comfortabel binnenklimaat, onafhankelijk van de weersomstandigheden buiten. Bovendien hebben Panasonic airco’s een zuinig energielabel dat varieert van A tot A+++.
 • Nanoe X-technologie: Nanoe X is Panasonic’s geavanceerde technologie voor het neutraliseren van verontreinigende stoffen, virussen en bacteriën. Dit maakt het een uitstekend luchtzuiveringssysteem voor mensen met allergieën en ademhalingsproblemen.
 • Eenvoudige bediening: je kan je Panasonic airco systeem erg eenvoudig bedienen. Dat kan met een afstandsbediening, maar ook met de Comfort Cloud App op je telefoon. Sommige aircosystemen kennen zelfs voice control, waardoor je het systeem zelfs met je stem kan aansturen.
 • Ervaring: Panasonic produceert al meer dan 60 jaar kwalitatieve aircosystemen. Door hun lange geschiedenis en focus op innovatie en geavanceerde technologieën, biedt Panasonic betrouwbare en efficiënte systemen aan.
 • Garantie: voor airco’s geeft Panasonic meestal een standaard fabrieksgarantie. Afhankelijk van het model en de regio kunnen de lengte en dekking wel variëren. Hoe lang de garantie op het product is en wat de voorwaarden zijn, kan je altijd navragen bij je installateur.
 • Veel extra’s: omdat Panasonic focust op innovatieve technologie, zijn hun airco’s vaak uitgerust met extra snufjes. Een voorbeeld daarvan is het Heatcharge systeem. Dat is een energieopslagsysteem dat non-stop verwarming levert. Bovendien kan je hiermee erg snel verwarmen.

 

Mogelijkheden Panasonic airco

Wil je een airco kopen? Dan is er bij Panasonic natuurlijk veel mogelijk. We hebben de opties voor je in een overzicht gezet. Op die manier kan je een weloverwogen keuze maken.

 

1. Type airco

 • Single split: een single split airco koppelt één binnen- en buitenunit aan elkaar. Daarmee kan je 1 specifieke ruimte koelen of verwarmen. Panasonic single split airco’s zijn erg populair voor slaapkamers, zolders of kantoorruimtes.
 • Multi split: daarnaast biedt Panasonic ook multi split airco’s aan. Bij dat systeem zijn er meerdere binnenunits aangesloten op één buitenunit. Op die manier kan je meerdere ruimtes in huis tegelijkertijd koelen.
 • Free multi split: met het free multi split systeem van Panasonic heb je volledige flexibiliteit tot 9 kW. Je kan tot 5 binnenunits combineren met een enkelvoudige buitenunit. Bovendien kan je alle units volledig onafhankelijk van elkaar bedienen.

 

2. Modellen airco

 • Vloermodellen: Panasonic biedt een breed scala aan vloermodellen aan die uitstekend presteren in combinatie met een elegant ontwerp. De vloermodellen zorgen voor een geleidelijk luchtstroom en efficiënte koeling of verwarming. Daarnaast zijn ze zo goed als geruisloos.
 • Wandmodellen: de wandmodellen van Panasonic zijn veelzijdig én efficiënt. Omdat ze speciaal ontworpen zijn om aan een wand te monteren, hielden de makers rekening met een stijlvol design. Deze modellen bieden ook krachtige verkoeling of verwarming in elk soort kamer.
 • Kanaal- en casettemodellen: ben je op zoek naar verkoeling of verwarming voor grotere ruimtes of commerciële toepassingen? Dan is een kanaal- of casettemodel ideaal. Die worden in het plafond verborgen en zorgen voor een gelijkmatige luchtverdeling.

 

3. Koelvermogen

Panasonic biedt verschillende koelvermogens aan. Wil je een kleine ruimte koelen of verwarmen? Dan zijn er modellen vanaf 1,5 kW. Gaat het eerder om grotere ruimtes? Dan is zelfs 9 kW mogelijk. Het is vooral belangrijk dat je het vermogen van je airco afstemt op de ruimte en je persoonlijke wensen. Vraag daarvoor advies aan een erkende specialist.

 

4. Design

In al die jaren van airco’s produceren hield Panasonic altijd rekening met het design. Daarom zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kan je kiezen voor hun supercompacte units die je zelfs boven een deur kan installeren. Ook zijn de meeste Panasonic airco’s verkrijgbaar in verschillende kleuren als mat wit, zilver en zwart.

 

Welke Panasonic airco kies ik?

Welke airco van Panasonic het beste bij jou past, hangt af van je persoonlijke situatie. Bij Panasonic is er namelijk voor iedereen wel een ideale oplossing. Let in de eerste plaats op het vermogen. Moet je een grote ruimte koelen of verwarmen? Ga dan voor een airco met meer vermogen.

Wil je graag advies over Panasonic airco systemen? Onze installateurs helpen je graag verder. Je kan vrijblijvend in contact komen met 2 à 3 erkende professionals in je buurt via onze offerteservice.

 

Hoeveel kost een Panasonic airco?

De prijs van een Panasonic airconditioning systeem is afhankelijk van meerdere factoren. Denk maar aan het type, model, koelvermogen, aantal units, … Hieronder vind je een paar richtprijzen:

Type aircoPrijs (excl. installatie)
Single split aircominimaal € 900 à 1.100
Multi split aircominimaal € 1.500 à 1.800

LET OP: bovenstaande prijzen zijn alleen ter indicatie. Ben je op zoek naar een prijsvoorstel voor een Panasonic airco? Dan kan je gratis en vrijblijvend offertes ontvangen van installateurs in je buurt. Start je aanvraag hier!

 

panasonic airco

 

Waarom een Panasonic airco installateur inschakelen?

Het is in theorie mogelijk om zelf je airco van Panasonic te installeren. Toch is het aangeraden om een professionele installateur in te schakelen. Op die manier geniet je van…

 • Advies op maat: een installateur luistert naar jouw persoonlijke wensen en geeft op basis daarvan advies. Door een brede kennis van Panasonic’s assortiment kan die de perfecte airco aanbieden. Ook voor info omtrent onderhoud kan je bij een professional terecht.
 • Snelle en correcte plaatsing: een Panasonic installateur weet perfect hoe die een airco moet installeren en doet dat dan ook zoals het hoort. Daardoor is het risico op een foute plaatsing minimaal en profiteer je van een snelle en efficiënte installatie.
 • Service na verkoop: heb je na de installatie problemen met je airconditioning? Of heb je nog vragen over het gebruik van het systeem of de app? Dan kan je altijd terecht bij je installateur. Die is altijd bereikbaar om vragen te beantwoorden of problemen op te lossen.
 • Kennis van Panasonic airconditioning: een gespecialiseerde installateur weet alles van Panasonic airco’s. Die volgt alle ontwikkelingen op de voet en brengt je dus ook op de hoogte van nieuwe opties. Op die manier weet je altijd zeker dat je de nieuwste installatie in huis haalt.

Op zoek naar Panasonic airco installateurs? Die vind je snel via onze offerteservice. Via het offerteformulier hieronder ontvang je gratis en vrijblijvend offertes op maat:

 

 

Airco offertes op maat ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde airco installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 koeltechniekers actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde installateurs