Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

LG airco: uitvoeringen & voordelen

Er zijn verschillende goede airco-merken op de markt. Naast Mitsubishi, Daikin, … produceert het Zuid-Koreaanse LG al jaren vaste en mobiele airco’s van hoge kwaliteit. Bovendien is een LG airco een erg budgetvriendelijke optie. Uit welke uitvoeringen kan je allemaal kiezen? Wat zijn de voordelen? En hoeveel betaal je nu precies? Je leest het hier!

Ga snel naar:
Mogelijke uitvoeringen
Voordelen LG airco
Prijs airco van LG
Waarom LG installateur inschakelen?
Vraag vrijblijvend je offertes aan

 

 

Wat is LG?

LG is een groot Zuid-Koreaans bedrijf dat veel verschillende producten ontwikkelt. Deze multinational innoveert namelijk niet alleen op gebied van tv, audio en video, maar maakt ook koelkasten, wasmachines en andere huishoudelijke toestellen. Daarnaast staat LG ook bekend om zijn airco’s en warmtepompen met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.

Wil je een LG airco kopen en laten installeren? Dan kan je terecht bij Solvari. Vul het offerteformulier in en binnen een paar dagen nemen 2 à 3 airco installateurs contact met je op voor een vrijblijvende offerte. Ontvang gratis advies & prijzen!

lg airco

 

Mogelijke uitvoeringen van LG airco’s

Er bestaat een airco van LG voor elk huis én bedrijf. Je kan dan ook kiezen uit verschillende opties op gebied van het type, koelvermogen, design, extra opties, … We zetten alle mogelijkheden voor je op een rijtje!

 

1. Type airco

LG heeft een breed aanbod aan single split airco’s. Dat zijn eigenlijk lucht-lucht warmtepompen met een buitenunit én een binnenunit. Met zo’n installatie kan je je huis niet alleen koelen, maar ook verwarmen op koude dagen. Gaat het echter om een kantoor of om een woning waarbij je meerdere ruimtes moet koelen? Dan biedt LG ook multi split airco’s aan met meerdere binnenunits. Ten slotte produceert dit merk ook kwalitatieve, fluisterstille mobiele airco’s.

 

2. Koelvermogen

Voor een optimaal rendement moet een airco goed gedimensioneerd zijn. Dat betekent dat het koelvermogen aangepast moet zijn aan de oppervlakte, de isolatiegraad, de oriëntatie, …  van de specifieke ruimte. Voor kleinere ruimtes als een slaapkamer is bv. een LG airco van 3.5 kW al goed, maar heb je voor grotere ruimtes een LG airco van 5 kW of 7 kW nodig. Een ervaren installateur kan inschatten welk vermogen het beste is voor jouw situatie.

 

3. Design

De binnenunits van LG airco’s zijn helemaal naar wens te personaliseren. Je hebt natuurlijk de standaard witte units, maar daarnaast zijn er ook Artcool-units. Ideaal voor wie klimaat-, maar ook modebewust is. Zo zijn er binnenunits in het beige, een LG airco in het zwart, … Het is zelfs mogelijk om de binnenunit weg te werken in een stijlvolle fotolijst met je favoriete familiefoto of kunstwerk.

 

4. Extra opties

Een standaard LG airco zorgt in eerste instantie voor energiezuinige koeling van je huis. Wil je echter een stapje verder gaan? Dan kan je ook een LG airco kopen die fijnstof, bacteriën, … uit je binnenlucht filtert. Dankzij die ingebouwde luchtreiniger adem je altijd schone, gezonde lucht in.

 

BELANGRIJK: hoe kies ik de beste airco van LG?

Dat hangt vooral af van je persoonlijke situatie en je budget. Hoe groter de ruimte bv. is, hoe meer koelvermogen je nodig hebt. Wil je echter extra investeren in een stijlvolle binnenunit die ook de lucht in je woning zuivert? Dan kies je eerder voor een LG airco uit de Artcool-collectie. Een LG installateur geeft je graag uitleg over alle mogelijkheden.

Zeker zijn van de juiste keuze? Laat je dan informeren door een erkende installateur in je buurt. Zo’n ervaren vakspecialist vind je snel via onze offerteservice!

 

Voordelen van een LG airco

Kies je voor LG, dan profiteer je van een betrouwbaar airco-merk waarmee je bent verzekerd van een energiezuinige en fluisterstille werking, een optimale koeling én verwarming, … We bespreken de voordelen van de airco’s van deze Zuid-Koreaanse fabrikant:

 

 • Dual-Inverter technologie: LG airconditioning werkt op basis van de innovatieve dual inverter-technologie. Maar wat maakt een LG dual inverter-airco nu zo speciaal? Zo’n systeem beschikt over een compressor die zijn snelheid aanpast aan de gewenste temperatuur. Hierdoor is het energieverbruik lager en gaat de airco langer mee. Bovendien ligt ook het trillingsniveau lager en is zo’n airco net zo stil als een koelkast.
 • Goede garantieregeling: die dual inverter-compressor is het pronkstuk van LG’s airco’s. Daarom profiteer je van een mooie garantie van 10 jaar op dit onderdeel van je installatie. Op alle andere onderdelen krijg je een garantie van 5 jaar. Deze regeling toont aan dat LG 100% overtuigd is van de kwaliteit van zijn producten.
 • Uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding: LG airconditioning-systemen zijn iets goedkoper dan de systemen van andere merken als Daikin, Mitsubishi, … En dat terwijl de kwaliteit zeker niet onder doet voor deze andere fabrikanten. Daardoor ben je met een LG split airco zeker van een optimale prijs-kwaliteitsverhouding.
 • Handige LG ThinQ app: je kan je airco van LG makkelijk bedienen met de LG ThinQ app, waar je ook bent. Dit is mogelijk dankzij de ingebouwde wifi-functie. Met die LG airco home assistant kan je daarnaast ook andere LG-apparaten als je wasmachine, droogkast, … bedienen. En wil je je airco regelen met je eigen stem? Dan is dat ook mogelijk via Google Assistant.
 • Optimale luchtkwaliteit in huis: een aantal binnenunits van LG beschikt over het AirCare Complete System. Dankzij een uitgekiend filtratieproces haalt dit systeem bacteriën, pollen, fijnstof, … uit de aangevoerde lucht. Zo komt alleen zuivere lucht je huis binnen. Dat is erg belangrijk voor je gezondheid, zeker als je last hebt van allergieën.

 

Prijs LG airco

De kosten voor een airco van LG hangen af van het koelvermogen, de binnenunit, extra opties, … Gemiddeld mag je voor een single split airco van LG rekenen op 1.500 à 3.000 euro (excl. btw, incl. plaatsing). Ga je voor een LG multisplit airco? Dan komt daar per extra binnenunit nog 800 à 1.000 euro (excl. btw, incl. plaatsing) bij.

Op zoek naar een prijs voor jouw LG airco? Vraag dan meerdere prijsvoorstellen aan bij erkende LG airco installateurs actief in je buurt. Zo kan je niet alleen hun prijzen, maar ook hun adviezen, uitvoertermijnen, … gericht vergelijken en een weloverwogen keuze maken. Start je aanvraag hier!

 

airco lg

 

Waarom LG installateur inschakelen?

Wil je een LG airco kopen? Dan werk je idealiter samen met een specialist die veel ervaring heeft met dit merk. Dan profiteer je van de volgende voordelen:

 

 • Advies op maat: welk koelvermogen heb jij nodig voor je airco? Uit welke binnenunits kan je kiezen? Is de extra investering in een geïntegreerde luchtreiniger voor jou de moeite waard? Een installateur neemt alle mogelijkheden met je door voor je LG airconditioning en helpt je om knopen door te hakken.
 • Snelle, correcte plaatsing: een expert bepaalt de beste locatie voor je binnen- en buitenunit en plaatst die dan zoals het hoort. Van de muurdoorvoer tot het opstellen en verbinden van beide units. Dankzij zijn ervaring verlopen die werkzaamheden ook behoorlijk snel.
 • Deskundige uitleg: een LG airco installateur geeft je uitgebreid informatie over de werking en de mogelijkheden van je nieuwe airco. Denk bv. aan de verschillende standen (fast cooling, comfort air, …), het automatisch reinigen van je binnenunit, de installatie en de bediening van de LG ThinQ app, …
 • Grondige kennis van de LG-technologie: een LG installateur volgt alle ontwikkelingen van deze fabrikant. Heeft de LG airco home assistant bv. nieuwe functies? Brengt het merk een nieuw type binnenunit op de markt? Dan vertelt zo’n specialist jou daar graag alles over.
 • Goede service na verkoop: is er een probleem met je airco? Loopt je LG-app vast? Of heb je nog vragen na de plaatsing? Dan kan je altijd bij je installateur terecht. Hij komt snel bij je langs om het probleem snel aan te pakken.

Gratis in contact komen met LG airco installateurs? Dat is heel simpel. Het enige wat je hoeft te doen, is het onderstaande formulier invullen:

 

 

Airco offertes op maat ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde airco installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 koeltechniekers actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde installateurs