Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Samsung airco: kenmerken & voordelen

Samsung ken je waarschijnlijk al van zijn smartphones. Maar wist je dat deze Zuid-Koreaanse multinational ook hoogwaardige airco’s voor thuis en op kantoor maakt? Al sinds 1969 werkt dit merk aan innovatieve technologieën voor airconditioning systemen, waaronder de Samsung Windfree airco. Uit welke uitvoeringen van Samsung airco’s kan je nog kiezen? En hoeveel kosten deze? Lees het hier!

Ga snel naar:
Mogelijke uitvoeringen
Voordelen Samsung airco
Samsung airco prijs
Waarom installateur inschakelen?
Vraag vrijblijvend offertes aan

 

 

Wat is Samsung?

Samsung is een bekende Zuid-Koreaanse multinational die vele producten ontwikkelt. Het bedrijf is ongetwijfeld het bekendst vanwege zijn smartphones, maar Samsung maakt ook koelkasten, wasmachines en drogers, tablets en tv’s, …

Dat Samsung ook airco’s ontwikkelt, is minder bekend. Maar hun klimaatoplossingen doen qua kwaliteit zeker niet onder voor de andere producten in het assortiment. Verder lees je meer over de uitvoeringen, voordelen, prijzen, … van airco’s van Samsung.

Een Samsung airco kopen? Laat je dan goed adviseren over het meest geschikte type, een vermogen dat bij je huis past, … Zo maak je zeker de juiste keuzes voor jouw airco. Ontvang gratis advies van meerdere Samsung airco installateurs!

samsung airco

 

Mogelijke uitvoeringen van Samsung airco’s

Samsung heeft een erg breed aanbod aan split airco’s. Zulke systemen bestaan uit een buitenunit en één of meerdere binnenunits. Zo vind je altijd een airco op maat van jouw huis of bedrijf. Een kort overzicht van alle mogelijkheden:

 

1. Type airco

Samsung maakt vooral split airco’s. Wil je 1 ruimte in je woning koelen, bv. je slaapkamer? Dan is een single split airco de beste keuze. Die bestaat uit 1 binnenunit en 1 buitenunit. Op de buitenunit kan je echter ook meerdere binnenunits aansluiten. Zo is het mogelijk om 2 tot zelfs 5 kamers te koelen én verwarmen. In dat geval spreken we van een Samsung multi split airco.

 

2. Soort binnenunit

Een binnenunit van Samsung kan je op verschillende plaatsen in je huis laten installeren. Je hebt natuurlijk de klassieke wandmodellen, maar ook vloermodellen of units die je tegen je plafond kan laten bevestigen. En gaat het om een nieuwbouw woning, of ga je grondig renoveren? Dan kan je ook een inbouwunit van Samsung kiezen. Een kanaalairco zit bv. achter een wand of in het plafond weggewerkt. Er zijn zelfs cassettemodellen voor in een vals plafond (vooral voor winkels, kantoren, …).

 

3. Koelvermogen

Net als bij andere merken zijn ook Samsung airco’s verkrijgbaar met verschillende koelvermogens. Het is essentieel om een vermogen te kiezen dat past bij de grootte, het isolatieniveau, … van de ruimte. Voor een kleinere ruimte is bv. een Samsung airco van 3,5 kW geschikt, maar voor een grotere ruimte heb je een Samsung airco van minstens 5 kW nodig.

 

4. Extra opties

Elke binnenunit van Samsung heeft zijn eigen kenmerken, voordelen en functionaliteiten. Het loont dus om die units te vergelijken om de juiste keuze te maken. In een slaapkamer is een Samsung airco Windfree bv. aan te raden. Zo’n unit werkt namelijk fluisterstil en je hebt geen last van koude tocht. Andere units zijn bv. uitgerust met een Easy Plus Filter, om zelfs de kleinste stofdeeltjes en bacteriën uit de lucht te houden.

 

BELANGRIJK: welke airco van Samsung heb ik nodig?

Dat hangt vooral af van je budget, je woonsituatie en je persoonlijke wensen. Wil je 1 of meerdere ruimtes koelen? Wil je de airco laten inbouwen of niet? Wat is het benodigde vermogen? Welke extra opties zijn onmisbaar voor je? Het zijn allemaal vragen die je aan een erkende installateur kunt stellen. Die helpt je graag verder.

Gratis in contact komen met Samsung airco installateurs in je buurt? Solvari werkt alleen samen met erkende professionals. Die voorzien je graag van advies op maat. Start hier je aanvraag!

 

Voordelen van een airco van Samsung

Net als met zijn smartphones, tablets, … blijft Samsung ook zijn airco systemen vernieuwen. Hoe onderscheidt deze fabrikant zich van andere airco-merken? En van welke technologische snufjes kan je genieten? We zetten enkele voordelen van Samsung airco’s in de schijnwerpers:

 

 • Windfree airconditioning: een Samsung Windfree airco beschikt over duizenden microgaten. Die verspreiden de lucht gelijkmatig en zachtjes door de ruimte. Zo vermijd je het koude tochtgevoel dat je bij andere airco’s kan hebben. Dankzij die zachte verdeling van de aangevoerde lucht hoor je zo’n airco ook niet werken. Kortom, perfect voor in de slaapkamer.
 • Koelen met kunstmatige intelligentie: sommige airco’s van Samsung zijn uitgerust met een AI Auto Comfort-functie. Zo’n systeem analyseert je gebruikspatronen en de omstandigheden in de ruimte. Op basis daarvan past de airco automatisch zijn temperatuur aan.
 • Samsung SmartThings-app: naast een systeem met kunstmatige intelligentie kan je een airco van Samsung natuurlijk ook gewoon bedienen met een app op je telefoon of tablet. Zo kan je altijd handmatig de airco aan- en uitzetten, de temperatuur aanpassen, …
 • Smart Inverter technologie: dankzij deze technologie past de compressor van de airco altijd zijn snelheid aan op basis van de gewenste temperatuur. Zo ligt het stroomverbruik van de airco een stuk lager. Bovendien beperken magneten en schokdempers de trillingen tot een minimum, zodat je stil én efficiënt je huis kan afkoelen.
 • Fraai design: airco’s van Samsung beschikken allemaal over een elegant en modern design. Zo komen ze in elk interieur tot hun recht. Bovendien zorgt dat ontwerp voor een bredere luchtuitlaat en een grotere filter om de lucht beter te kunnen zuiveren.

 

Samsung airco prijs

De kosten voor een Samsung split airco hangen vooral af van het type binnenunit, het vereiste koelvermogen, de extra opties, … Voor een single split airco mag je rekenen op zo’n 2.000 à 3.500 euro (excl. btw, incl. plaatsing). Per bijkomende binnenunit komt daar dan nog 800 à 1.000 euro (excl. btw, incl. plaatsing) bij.

Een totaalprijs voor jouw airco van Samsung? Die kan je laten berekenen door een erkende installateur in je buurt. Die komt bij je langs voor advies op maat en stelt op basis van je situatie een gedetailleerde offerte op. Ontvang gratis advies en prijzen van meerdere installateurs!

 

airco samsung

 

Waarom Samsung airco installateur inschakelen?

Heb je interesse in een airco van Samsung? Vind dan zeker een installateur die veel of uitsluitend werkt met systemen van deze Zuid-Koreaanse fabrikant. Zo ben je zeker van…

 

 • Advies op maat: kies je voor een Samsung Windfree airco of voor een andere binnenunit? Heb je interesse in een systeem met kunstmatige intelligentie om je airco automatisch te bedienen? Neem je een wand-, vloer- of plafondmodel? Een installateur neemt al je wensen met je door.
 • Optimale plaatsing: een ervaren airco-expert plaatst elke binnenunit zoals het hoort. Bovendien kiest hij de beste locatie voor de binnen- en buitenunit en zorgt hij voor een vlekkeloze afwerking.
 • Deskundige uitleg: bij de installatie van een airco heb je misschien nog vragen. Welke stand is het beste op welk moment? Kan je de blaasrichting veranderen? Hoe installeer en gebruik je de app van Samsung? Een Samsung airco installateur geeft je uitgebreid uitleg over alle functies en opties van je nieuwe installatie.
 • Kennis van de Samsung-technologie: een vakspecialist die Samsung airco’s plaatst, volgt de nieuwste ontwikkelingen van dit merk natuurlijk op de voet. Hij kan je uitgebreid adviseren over technologische innovaties als de Windfree-modellen, de intelligente bediening van de airco, de inverter-technologie voor de compressor, …
 • Goede dienst na verkoop: is er een probleem met je airco? Dan komt je installateur bij je langs om dat zo snel mogelijk op te lossen. Je hebt dus altijd een aanspreekpunt. Laat je airco ook om de 2 jaar onderhouden zodat deze goed en efficiënt blijft functioneren.

Offertes voor jouw airco vergelijken? Dat is simpel. Je kan snel en helemaal vrijblijvend meerdere voorstellen aanvragen bij installateurs in je buurt via het onderstaande offerteformulier:

 

 

Airco offertes op maat ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde airco installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 koeltechniekers actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde installateurs