Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Airco wegwerken

Met een airco geniet je van een aangename, koele binnentemperatuur op warme dagen. Maar wat als je binnen- en/of buitenunit een doorn in het oog is? Geen probleem, want je airco wegwerken kan op verschillende manieren. Wat zijn je mogelijkheden? En waarom schakel je hiervoor beter een professionele airco installateur in? Je leest het allemaal in dit artikel!

Ga snel naar:
Airco buitenunit wegwerken
Airco binnenunit wegwerken
Prijs airco wegwerken
Voordelen airco installateur
Vraag  gratis je offertes aan

 

 

Hoe kan ik mijn airco wegwerken?

Twijfel je aan de aankoop van een airco vanwege de uitstraling? Dat is nergens voor nodig. Het is perfect mogelijk om in stijl te genieten van een koele woning op warme lente- en zomerdagen. Je kan namelijk op verschillende manieren je airco unit wegwerken, zowel buiten als binnen:

 • Airco buitenunit wegwerken: ben je bang dat de buitenunit van je airco een esthetische doorn in het oog zal zijn? Als je een plat dak hebt kan je een airco unit vaak buiten het zicht plaatsen. Hangt die unit aan je gevel? Dan kan je die buitenunit wegwerken met een omkasting, schilderbeurt, beplanting, …
  Lees verder in dit artikel meer over het wegwerken van de buitenunit van je airco.
 • Airco binnenunit wegwerken: bij een split airco heb je altijd 1 of meerdere binnenunits in je woning. Die hoeven allesbehalve een smet op je interieur te zijn, integendeel! Zo kan je zo’n unit perfect laten inbouwen in een verlaagd plafond of valse wand. Daarnaast kan je kiezen uit stijlvolle designunits in verschillende kleuren, een fraaie omkasting, …
  Lees verder in dit artikel meer over het wegwerken van de binnenunit(s) van je airco.

airco wegwerken

 

Airco buitenunit wegwerken

Een buitenunit is meestal niet het meest elegante onderdeel van een aircosysteem. Kies je voor een vaste airco met een buitenunit (split airco)? Dan is die buitenunit van je airco op de volgende manieren weg te werken:

 

1. Kies voor een omkasting voor je airco buitenunit

Heb je al een buitenunit aan je gevel hangen of overweeg je om een split airco te kopen? Dan kan je die buitenunit onder meer ‘verstoppen’ met een omkasting op maat. Zo’n houten ombouw is trouwens in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar (houtsoorten, kleuren, stijlen, …). Zo gaat die omkasting perfect op met de rest van je woning.

TIP: heb je een plat dak? Dan kan je de airco vaak onzichtbaar wegwerken. Een installateur hangt je buitenunit dan met muurbeugels aan de muur boven je plat dak. Ontvang gratis advies op maat bij meerdere installateurs actief in je buurt via onze offerteservice.

 

2. Laat je airco buitenunit schilderen

Een airco buitenunit is doorgaans wit van kleur. Als je witte buitenmuren hebt, krijg je dus geen lelijk contrast met je gevel. Is dat wel het geval? Dan kan je ook overwegen om je buitenunit in een ander RAL-kleur te laten spuiten. Of misschien is de buitenunit van jouw toekomstig aircosysteem wel beschikbaar in verschillende tinten. Vraag zeker naar de mogelijkheden bij verschillende installateurs actief in je buurt.

 

3. Denk aan verschillende soorten beplanting

Naast een omkasting of een kleur op maat van je gevel zijn er ook nog andere alternatieven om je airco buitenunit weg te werken. Zo kan je verschillende soorten beplanting voor je buitenunit plaatsen (potplanten, een hazelaar, …).

LET OP: of je nu kiest voor beplanting of een omkasting, het is belangrijk dat een goede luchtcirculatie mogelijk blijft. Anders loop je het risico dat de afvoer van warme binnenlucht en de toevoer van buitenlucht belemmerd raakt. Vraag gratis advies op maat aan een airco installateur actief in buurt. 

 

Alternatief: kies voor een vaste airco zonder buitenunit (monoblock)

Wil je toch liever geen airco buitenunit tegen je gevel? Dan kan je ook kiezen voor een monoblock airco met enkel een binnenunit. Zo’n vaste airco is iets goedkoper en ook de plaatsing gaat sneller. Een installateur moet namelijk geen 2 units aan elkaar koppelen. Een muurdoorvoer voor de 2 slangen voor de aan- en afvoer van lucht volstaat. Let op: enige geluidshinder is niet uitgesloten, want de koelmotor zit in het apparaat zelf.

Zeker zijn van de juiste keuze op jouw maat? Dan vraag je verschillende voorstellen aan bij installateurs actief in je buurt. Zo kan je niet alleen prijzen, maar ook uitvoeringen van aircosystemen, adviezen, … gericht vergelijken. Start je aanvraag hier.

 

Airco binnenunit wegwerken

Een airco binnenunit hoeft niet te vloeken met de rest van je interieur. Je airco wegwerken binnen kan namelijk op verschillende manieren. Een kort overzicht:

 

1. Ga voor een airco binnenunit in de kleur van je binnenmuur

In vergelijking met buitenunits kan je bij airco binnenunits kiezen uit veel stijlvolle designmodellen. Vraag je airco installateur dus zeker naar een model dat past bij de stijl van je woning en de kleur van je binnenmuur. Zo kan je snel en eenvoudig je airco binnen wegwerken. Indien nodig kan je je airco binnenunit(s) ook in de gewenste kleur laten lakken.

 

2. Laat je airco binnenunit wegwerken in een kast

Net als bij een buitenunit kan je ook bij een airco binnenunit een omkasting op maat laten maken. Nog eenvoudiger is uiteraard om je airco binnen weg te werken in een bestaande keukenkast, tv-meubel, dressing, … Let op: hierbij is het wel essentieel dat je airco de koele lucht optimaal de ruimte kan inblazen. Vraag zeker naar de mogelijkheden bij een airco installateur actief in je buurt.

 

3. Kies voor een ingebouwde airco.

Naast vloer- of wandmodellen bestaan er ook ingebouwde airco binnenunits die (bijna) volledig weggewerkt zijn in een wand of het plafond. Zeker bij een nieuwbouw of een grondige renovatie is het aan te raden om op die manier je airco binnen weg te werken. Een airco installateur informeert je graag over de mogelijkheden van zulke inbouw airco’s.

 

TIP: ga voor een kleine airco binnenunit

Een airco binnenunit die weinig tot niet opvalt? Dan kan je ook kiezen voor een kleine airco. Er bestaan bv. wandmodellen die niet breder zijn dan 80 cm. Zo passen ze bijvoorbeeld boven een deur. Bovendien is zo’n kleine airco ook goedkoper dan een airco laten inbouwen in een wand of plafond.

Gratis voorstellen aanvragen? Ontvang gratis advies en prijzen op maat bij verschillende airco installateurs actief in je buurt via onze offerteservice. Start je aanvraag hier.

 

Prijs airco wegwerken

De kosten voor het wegwerken van je airco hangen vooral af van de methode die je kiest. Gebruik je bv. een bestaande kast in je woning of laat je een omkasting op maat maken? Steek je je airco zelf in een ander kleur of kies je voor een designmodel met een specifieke kleur? Voor je aircosysteem zelf mag je alvast op de volgende richtprijzen rekenen:

Type aircosysteemGemiddelde prijs (excl. btw, incl. plaatsing)
Vaste airco zonder buitenunit (monoblock)€ 1.200 à 3.000
Vaste airco met buitenunit (split)€ 1.500 à 3.000
→ per bijkomende binnenunit€ 800 à 1.000

Benieuwd naar een precieze prijs voor jouw project? Dan vraag je prijsvoorstellen op maat aan bij verschillende airco installateurs actief in je buurt. Zo kan je niet alleen de prijzen, maar ook adviezen, methodes om je airco weg te werken, werkwijzen, … vergelijken. Start je aanvraag hier.

 

airco binnenunit wegwerken

 

Voordelen airco installateur

Wil je graag je airco mooi wegwerken? Dan doe je voor de plaatsing zeker een beroep op de expertise van een ervaren installateur. Zo ben je zeker van…

 • Advies rond het wegwerken van je airco: uit welke modellen en kleuren voor je airco units kan je kiezen? Is het mogelijk om je binnenunit in 1 van je kasten weg te werken? Is een inbouw airco een optie? Een installateur geeft je graag advies op maat om subtiel je airco weg te werken in je woning.
 • Aircosysteem op maat: een installateur zorgt niet alleen voor een onopvallende airco, maar ook voor een systeem op maat van jouw situatie en wensen. Hij bepaalt het correcte koelvermogen voor jouw woning, integreert eventuele extra functies als een bediening met je smartphone of tablet, …
 • Correcte en vlotte plaatsing: een vakman kan foutloos je airco leidingen wegwerken, je binnen- en buitenunit snel aan elkaar koppelen, … Kortom, je bent zeker van een correcte én efficiënte montage.
 • Hoogwaardige airco: een professionele installateur werkt enkel met kwalitatieve en energiezuinige toestellen. Zo kan je gegarandeerd rekenen op een goede werking van je aircosysteem en een optimale koeling van je woning.

Op zoek naar een airco installateur actief in je buurt? Je kan gratis en vrijblijvend voorstellen op maat aanvragen bij verschillende installateurs via het onderstaande offerteformulier:

 

Airco offertes op maat ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde airco installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 koeltechniekers actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde installateurs