Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Airco merken

Wil je een airco kopen? Dan zijn er verschillende merken om te overwegen. Door meerdere fabrikanten van airco’s te vergelijken vind je ongetwijfeld de beste optie voor jouw woonsituatie. Waar moet je op letten bij het kiezen tussen airco merken? En hoeveel kost een airco gemiddeld? In dit artikel krijg je een overzicht van 5 bekende airco merken en hun prijzen.

Ga snel naar:
Overzicht airco merken
Prijs airco merken
Welk merk kies ik het best?
Vergelijk vrijblijvend offertes

 

 

Hoe kies ik de beste airco voor mijn woning?

Een airco-installatie koop je niet zomaar. Een airco is namelijk een behoorlijke investering. Ga dus altijd doordacht te werk. Om de juiste airco te kiezen voor jouw woning stel je jezelf van tevoren de volgende vragen:

  • Wat is mijn budget? Mobiele airco’s zijn het goedkoopst, maar verbruiken veel. Terwijl vaste airco’s goedkoper in verbruik zijn, maar duurder in aankoop. Let zeker ook op het energielabel van de airco die je wil kopen.
  • Hoeveel ruimtes wil ik koelen? Mobiele airco’s passen het beste in kleine ruimtes en vaste airco’s in grotere ruimtes. Wil je echter meerdere ruimtes koelen? Kies dan voor een multisplit airco.
  • Hoe lang wil ik koelen? Als je enkel tijdens de zomermaanden wil koelen, kies je voor een mobiele airco. Wil je daarentegen het hele jaar door genieten van een constante binnentemperatuur? Overweeg dan een vaste airco.
  • Enkel koelen of ook verwarmen? Sommige airco’s kunnen niet alleen koelen, maar ook verwarmen. Wil je je airco ook in de koudere maanden gebruiken om je woning te verwarmen? Kijk dan uit naar een vaste (multi)split airco installatie. Zulke systemen zijn namelijk lucht warmtepompen waarmee je zowel kan koelen als verwarmen.
  • Is er plaats voor een buitenunit? Als je ruimte genoeg hebt voor een buitenunit kan je kiezen voor een vaste split airco. Woon je echter op een appartement of een studentenkamer? Dan ga je beter voor een mobiele airco of een monoblocksysteem.

Nog niet zeker welk airco merk je wil kiezen? Vraag dan advies aan een specialist. Ontvang gratis en vrijblijvend offertes bij verschillende airco-installateurs via onze offerteservice.

airco merken

 

Overzicht airco merken

Er zijn heel wat airco merken op de markt. Deze variëren op gebied van kwaliteit, maar ook wat kosten betreft. Maar hoe kies je de juiste airco? Hieronder een overzicht van 5 bekende en hoogwaardige merken:

 

1. Daikin

Daikin is een van de meest populaire merken op de markt. Het behoort tot 1 van de zuinigste en meest duurzame airco merken die je kan vinden. Daikin heeft voor elk wat wils, want deze fabrikant biedt wand-, vloer- én inbouwmodellen aan.

Modellen: Perfera Split Unit, Emura Split Unit, Stylish Split Unit, Console Compact, Nexura Design…

 

2. Mitsubishi

Mitsubishi is een van de grootste merken op het terrein. Ben je op zoek naar een airco voor je woning, kantoor of kleine praktijk? Dan biedt Mitsubishi de serie M warmtepompen aan. Die zorgen voor koeling, verwarming en zijn fluisterstil.

Modellen: Premium Design wandunits, Compact wandunits, Diamond wandunits…

 

3. Dyson

Dyson is een Britse producent van huishoudelijke apparaten. Het bedrijf legt patenten op hun grensverleggende technologieën. Dyson biedt verschillende mobiele airco’s aan. Het zijn ellipsvormige luchtverdelers die gehele ruimtes bereiken.

Modellen: Pure Cool Link, Pure Hot + Cool, Pure Humidify + Cool, Pure Cool Me…

 

4. LG

LG is een Koreaans bedrijf dat bekend staat om een goede prijs-kwaliteitverhouding. Ze bieden split airco’s, multisplit airco’s en mobiele airco’s aan. Hun aanbod bestaat daarnaast uit 6 verschillende series.

Modellen: LG Prestige, LG Standaard Plus, LG Deluxe, LG Dualcool…

 

5. Haier

Haier is een wereldwijd bekend merk. Zo zou ruim een derde van alle verkochte airco’s van dit merk afkomstig zijn. Het bedrijf biedt single split én multisplit airco’s aan. Hun stille en energiezuinige airco’s zijn geschikt om kleine en grote ruimtes te verwarmen.

Modellen: Flexis, Pearl, Expert, Tundra Plus, Cassette 620…

 

Hulp nodig bij het vinden van de juiste airco-installatie?

Ben je nog niet helemaal zeker welk type airco je moet kiezen? Vraag dan advies aan een installateur. Die analyseert jouw situatie en doet op basis daarvan meerdere aanbevelingen. Op die manier weet je zeker dat je de juiste airco kiest voor jouw huis.

Wil je graag een airco laten installeren? Ontvang dan gratis en vrijblijvend meerdere prijsvoorstellen van vakmannen bij jou in de buurt via onze offerteservice.

 

Prijs airco merken

De prijs van je airco-installatie hangt af van een aantal factoren. Zo heeft het type airco uiteraard een invloed op het kostenplaatje, maar ook het merk, het design van de binnenunit(s), … Hieronder vind je een overzicht van de gemiddelde kosten:

Type aircoGemiddelde prijs (excl. btw en incl. plaatsing)
Vaste airco zonder buitenunit (monoblock)€ 1.200 - 3.000
Vaste airco met buitenunit (split)€ 1.500 - 3.000
→ per bijkomende binnenunit€ 800 - 1.000
Mobiele airco (met of zonder buitenunit)Vanaf € 250

LET OP: dit zijn slechts richtprijzen. Wil je zeker zijn van een correcte prijs voor jouw specifieke situatie? Vergelijk dan vrijblijvend meerdere offertes van verschillende installateurs bij jou in de buurt!

 

welk airco merk

 

CONCLUSIE: welk airco merk kies ik?

Er bestaat niet zoiets als het beste airco merk. De meest geschikte installatie hangt af van de specifieke situatie. Daarom vraag je altijd advies aan een vakman. Die kan op basis van jouw woning en wensen verschillende airco’s aanbevelen. Bovendien ben je zo ook zeker van een correcte installatie, een tijdig onderhoud, een uitstekende service na verkoop, een goede garantieregeling, …

Nog twijfel over welke airco je best koopt? Vraag via het offerteformulier hieronder gratis en vrijblijvend prijsvoorstellen aan:

 

Airco offertes op maat ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde airco installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 koeltechniekers actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs