Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Airco voor bedrijven: voordelen & prijzen

Een ideale temperatuur is niet alleen fijn bij je thuis, maar ook op de werkvloer. Een comfortabele werkomgeving heeft een positief effect op de productiviteit van je werknemers en het maakt je kantoorgebouw duurzamer. Kies voor jouw bedrijf de juiste airco-installatie en zorg voor een optimaal binnenklimaat. Lees hier meer over de opties en prijzen voor een airco voor bedrijven.

Ga snel naar:
Airco voor bedrijven: opties
Prijzen airco-installatie voor bedrijven
Belangrijke aandachtspunten
Waarom een professional inschakelen?
Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan

 

 

Waarom kiezen voor een airco in mijn bedrijf?

Om de steeds warmere zomers door te komen, plaatsen veel mensen thuis een airco. Voor een bedrijf is zo’n installatie echt een must, maar de investering is groter dan voor een woning. Toch heeft zo’n aircosysteem meer voordelen voor je kantoorgebouw. Een overzicht:

 • Koelen én verwarmen: een split airco is eigenlijk een lucht-lucht warmtepomp. Naast verkoeling kan je je bedrijf in de winter dan ook energiezuinig verwarmen met hetzelfde systeem.
 • Aangenaam werkklimaat: een gezonde omgeving, met een ideale temperatuur en vochtigheidsgraad, is cruciaal voor het welzijn van de medewerkers. Dat verhoogt de productiviteit en werksfeer binnen jouw bedrijf!
 • Duurzaam en veelzijdig: je kan een airco op een duurzame manier verwerken in het gebouw. Gebruik de airco als warmtepomp in combinatie met zonnepanelen om je stroomkosten te beperken. Zo ben je klaar voor de toekomst.

Wil jij je bedrijf zo aangenaam mogelijk maken? Bekijk samen met een expert welke airco het beste is afgestemd op jouw situatie. Ontvang vrijblijvend advies en prijzen op maat via de offertepagina.

airco bedrijven voorbeeld

 

Airco voor bedrijven: opties

Airconditioning in je bedrijf zorgt voor een aangename werksfeer en je bespaart onnodige kosten op lange termijn. Voor een efficiënt systeem zijn er enkele factoren waar je rekening mee moet houden. Wat meer uitleg!

 

FACTOR 1: type airco

Hoe je kantoorruimtes verkoelt of verwarmt, hangt af van het type airco. Er zijn 4 verschillende typen:

 • Multisplit airco: een multisplit airco kies je voor een groot kantoorgebouw waarin je meerdere ruimtes moet afkoelen of verwarmen. Je kan de binnenunits afzonderlijk bedienen en ze zijn allemaal verbonden aan een of meerdere buitenunits (afhankelijk van het aantal ruimtes). Een VRF airco (Variable Refrigerant Flow) is de perfecte installatie voor grotere gebouwen door zijn efficiënte werking. Dit systeem dient als een volledig klimaatsysteem voor jouw bedrijf.
 • Monosplit airco: de naam verklapt het eigenlijk al. Met deze airco heb je 1 binnenunit en 1 buitenunit. Hierbij heb je de keuze uit wand- of vloermodellen. Je kan deze airco eenvoudig laten plaatsen als je een ruimte efficiënt wil koelen en je weinig geluidsoverlast wil.
 • Monoblock airco: dit is een simpele en vaste airco om één grote bedrijfsruimte af te koelen. Dit aircosysteem heeft geen buitenunit en is makkelijk te plaatsen. Een enkele muurdoorvoer voor de 2 slangen voor de aan- en afvoer van lucht is al genoeg. Dit type airco zorgt wel voor geluidsoverlast, waardoor het minder geschikt is op kantoor. Plaats de airco dan op een plek waar het minder storend is.
 • Mobiele airco: wil je liever een goedkoper alternatief? Mobiele airco’s zijn budgetvriendelijk en je verplaatst ze makkelijk van de ene ruimte naar de andere. Voor deze airco zal je via een raam of andere opening de afvoerslang moeten bevestigen. Het toestel verslindt hierdoor energie en is zeker niet de meest efficiënte keuze voor je kantoor. Een mobiele airco kan wel handig zijn voor een kleine bedrijfsruimte en een korte gebruiksperiode. Voor een mobiele airco kan je eens kijken in onze webshop.

 

FACTOR 2: uitvoering

Aircosystemen kan je op een paar manieren plaatsen. In een kantoorgebouw is er vaak meer dan genoeg ruimte om alle uitvoeringen te installeren. Zelfs je huidige luchtverwarming of ventilatiesysteem kan je laten uitbreiden tot een airco. Die gebruikt dan dezelfde ventilatiekanalen en -roosters.

BELANGRIJK: ga op zoek naar een airco installateur met de nodige ervaring. Een slecht geplaatste airco is onhandig en kan voor problemen zorgen tijdens keuringen. Alleen erkende specialisten kunnen de airco-installaties voor bedrijven plaatsen en onderhouden. Dat kan op deze 2 manieren:

 • Inbouw airco: dit systeem is te integreren in verlaagde plafonds of in valse wanden. Je ziet enkel de roosters van de airco waar de koude of warme lucht in de ruimte wordt geblazen. Door de mooiere afwerking kost deze uitvoering iets meer.
 • Opbouw airco: de binnenunits installeer je op een zichtbare plaats in het kantoor. Je kan de toestellen aan het plafond of de muur bevestigen. Perfect voor een kantoor met minder ruimte.

 

FACTOR 3: merk

Ook voor airco installaties kan je kiezen uit verschillende merken. Elk merk heeft zijn eigen voor- en nadelen. Hieronder een paar voorbeelden:

 • Daikin is een van de meest populaire airco bedrijven op de markt. Het merk biedt namelijk vele duurzame en zuinige systemen aan. Keuze genoeg voor bedrijven.
 • Mitsubishi is een van de grootste merken. Het bedrijf heeft een uitstekende reeks voor kantoren: de serie M warmtepompen. Deze toestellen zijn zo goed als geluidloos.
 • Haier staat wereldwijd bekend om efficiënte airco systemen. Hun stille en energiezuinige airco’s zijn geschikt voor zowel kleine als grote kantoorruimtes.
 • LG is een Koreaans bedrijf dat bekend staat om een goede prijs-kwaliteitverhouding. Van mobiele airco’s tot multisplit systemen: deze fabrikant biedt het allemaal aan. En dat voor een relatief lage prijs!

 

Welke airco is het beste voor mijn bedrijf?

Een erkende installateur let op verschillende factoren: het type, de uitvoering en het merk. Daarnaast berekent hij ook het nodige vermogen en kan je samen bespreken wat de beste opties zijn voor jouw bedrijf.

Zeker zijn van een goede keuze voor jouw bedrijf? Vergelijk dan meerdere offertes van professionele installateurs actief in je buurt.

 

Prijzen airco voor bedrijven

Airco voor bedrijven kost meestal meer dan airco voor woningen. Dit komt doordat bedrijfspanden groter neigen te zijn, je meerdere ruimtes moet koelen of verwarmen, … Een airco voor een bedrijfspand heeft dus veel vermogen nodig. Hieronder enkele prijzen voor airconditioning in woningen:

Type airco voor bedrijvenGemiddelde prijs
(excl. btw, incl. plaatsing)
Multisplit airco€ 2.500 - 5.000
Monosplit airco€ 1.500 - 3.000
Monoblock airco€ 1.200 - 1.300
Mobiele aircoVanaf € 250 (exl. plaatsing)

Een precieze kostprijs voor de airco voor jouw bedrijf? Bespreek je wensen met een installateur. Zo krijg je een goed beeld van de gemiddelde prijzen, de mogelijke uitvoeringen, … Begin met vergelijken!

 

airco voor bedrijven

Belangrijke aandachtspunten

Je kiest niet zomaar een airco installatie. Heb je een type en merk gekozen? Dan zijn er nog enkele andere factoren om rekening mee te houden. Een paar van de voornaamste aandachtspunten:

 

 • Koelvermogen: met het juiste koelvermogen verbruikt je airco minder energie en gaat hij langer mee. Hoeveel vermogen je nodig hebt, is afhankelijk van de grootte en isolatiewaarde van je kantoorruimtes. Je kan het vermogen makkelijk laten berekenen door een airco installateur.
 • Geluidsniveau: grote installaties zorgen al snel voor geluidsoverlast. Het belangrijkste is dat het toestel niet meer dan 50 decibel produceert. Is dit onvermijdelijk? Dan is geluidsisolatie rond het systeem nog een mogelijke optie.
 • Bediening: de meeste toestellen zijn met een (infra-rood) afstandsbediening te besturen. Maar denk ook aan een algemeen bedieningspaneel in het gebouw, of een app voor smartphones. Zo kan je de stand van de airco ook controleren als je niet op kantoor bent. Zo’n app geeft vaak ook meer informatie over het systeem en maakt het mogelijk om te automatiseren met een uurschema.
 • Onderhoud: de airco’s regelmatig controleren en onderhouden is erg belangrijk voor een bedrijf. Het verhoogt niet alleen de levensduur en het koelvermogen, maar voor bepaalde systemen is het ook wettelijk verplicht. Een installateur vertelt je graag meer over de voorwaarden en wat van toepassing is in jouw situatie.
 • Andere functies: er bestaan airco’s die de koeling/verwarming continu afstemmen op de temperatuur in de ruimte (inverter-technologie). Daarnaast zijn er airco’s die harder werken zodra ze meer mensen in de ruimte detecteren. Meer dan genoeg technologische snufjes om te ontdekken!

 

Waarom kiezen voor een ervaren installateur?

Kies altijd voor een installateur met de nodige expertise op gebied van grotere airco-installaties. De kwaliteit van je systeem is namelijk sterk afhankelijk van je gekozen installateur. Met een ervaren vakbedrijf ben je zeker van:

 

 • Professioneel advies: een aircobedrijf komt eerst langs om te bekijken wat er mogelijk is. Wat zijn je wensen? is er ruimte voor een buitenunit? Zo kies je voor de beste optie!
 • Airco op maat: het resultaat van goede voorbereiding door een erkende aircospecialist? Dat is een correct gedimensioneerde airco die energie-efficiënt is en lang mee zal gaan.
 • Kwalitatieve merken: een airco expert werkt alleen met betrouwbare materialen van bekende merken. Zo hoef je je geen zorgen te maken om de kwaliteit van jouw nieuwe airco systeem.
 • Expertise & know-how: de installatie van je uitgekozen systeem zal vlekkeloos verlopen. Een nette afwerking is daarnaast van groot belang voor de uitstraling van je kantoor.

 

Vergelijk meerdere offertes!

Via onze offerteservice kan je gratis voorstellen van aircobedrijven in de buurt aanvragen. Zo vergelijk je gericht prijzen en adviezen. Start jouw aanvraag hieronder:

 

 

Airco offertes op maat ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde airco installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 koeltechniekers actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde installateurs